Google+ Πατέντα της Apple περιγράφει ασύρματη φόρτιση υβριδικών λάπτοπ ~ Internet.gr

Πατέντα της Apple περιγράφει ασύρματη φόρτιση υβριδικών λάπτοπ




Μια νέα πατέντα που έχει υποβάλλει η Apple φαίνεται να ανοίγει το δρόμο στο λεγόμενο υβριδικό ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος διαθέτει αποσπώμενη βάση αλλά και οθόνη με ασύρματη μετάδοση ενέργειας.

Η συγκεκριμένη πατέντα της Apple περιγράφει ένα υπολογιστικό σύστημα το οποίο υπάρχει ήδη στην αγορά, με τη διαφορά όμως ότι περιλαμβάνει και την τεχνολογία ασύρματης επαγωγής ρεύματος. Μια τέτοια συσκευή θα μπορούσε να είναι το σημερινό MacBook Pro, όπου διάφορα πρωτόκολλα όπως το WiFi και το Bluetooth θα μεταδίδουν πληροφορίες από το σταθμό βάσης στην οθόνη. Επιπλέον περιγράφεται ότι η οθόνη είναι τεχνολογίας αφής και θα μπορούσε να φορτιστεί είτε με τις φυσικές συνδέσεις που διαθέτει, είτε ασύρματα.

Η Apple έχει δείξει και στο παρελθόν έντονο ενδιαφέρον στην ασύρματη μετάδοση ενέργειας, καθώς έχει υποβάλλει και άλλες πατέντες σχετικά με αυτή όπως για παράδειγμα ένα Smart Cover για το iPad το οποίο θα ενσωματώνει δεύτερη μπαταριά για το δημοφιλές tablet. Σε διαφορετική πατέντα η εταιρεία περιγράφει ένα ολόκληρο υπολογιστικό περιβάλλον το οποίο τροφοδοτείται από κοντινό πεδίο μαγνητικού συντονισμού.

πηγή

 
WebCrawler