Google+ Έρχονται τα «internetika» αυτοκίνητα! ~ Internet.gr

Έρχονται τα «internetika» αυτοκίνητα!













Από το 2013 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα μοντέλα.

Καθημερινά παρουσιάζονται gadgets που... έχουν ως σκοπό να μετατρέψουν το αυτοκίνητο σε έναν ψηφιακό «πύργο ελέγχου». Ασύρματοι media players και φορτιστές είναι μόνο λίγες από τις συσκευές που αναπτύσσονται για να ενσωματωθούν στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων. 
Ο Thilo Koslowski του Wired, προβλέπει ότι η εποχή που θα μπορούμε να περιηγηθούμε στο internet από το όχημά μας, είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς τα πρώτα πολυτελή αυτοκίνητα που θα συνδέονται στο Διαδίκτυο θα κυκλοφορήσουν του χρόνου. 
Οι υπόλοιποι οδηγοί θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν ένα ιντερνετικό αυτοκίνητο από το 2016. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται θα είναι πολλές και άκρως χρήσιμες για την οδική ασφάλεια και την ευκολία του οδηγού. 
Τα μελλοντικά οχήματα θα μπορούν να εκμεταλλεύονται το Internet για να στέλνουν δεδομένα που συλλέγουν σε άλλους οδηγούς ώστε να αποτρέπονται τα κουραστικά μποτιλιαρίσματα στους δρόμους, αλλά και τα τροχαία ατύχημα. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα του «αυτόματου πιλότου», όπου θα υπάρχει ένα κομβόι συνδεδεμένων αυτοκινήτων με ίδιο προορισμό, με τον «οδηγό» να κάθεται αναπαυτικά στη θέση του και να ξεκουράζεται, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για την ασφάλειά του.
Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Gartner έδειξε ότι 46% των οδηγών στις ΗΠΑ, επιθυμεί να έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται με ασφάλεια εφαρμογές που θα μπορούν να εντοπίζουν μία κενή θέση παρκαρίσματος, ή ακόμα να ειδοποιούν για μία ενδεχόμενη φθορά του αυτοκινήτου. Το 1/3 των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ήθελε να έχει στην κατοχή του ένα όχημα που θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς οδηγό. 
Τέλος, το 30% των οδηγών απάντησε ότι θα ήθελε να χρησιμοποιεί το smartphone του ως δίαυλο για να μπορεί να συνδέεται στο Internet.


Πηγή:
http://www.awakengr.com

 
WebCrawler