Google+ Νέα τεχνολογία μπαταρίας με 60% παραπάνω ενέργεια στο ίδιο μέγεθος ~ Internet.gr

Νέα τεχνολογία μπαταρίας με 60% παραπάνω ενέργεια στο ίδιο μέγεθος


Η Hitachi Maxell έχει αναπτύξει μια καινούρια τεχνολογία μπαταρίας που δίνει 60% παραπάνω ενέργεια στο ίδιο μέγεθος.

Για να καταλάβετε για πόσο μεγάλη διαφορά μιλάμε, φανταστείτε μια μπαταρία χωρητικότητας 3200mAh στο μέγεθος μιας μπαταρίας 2000mAh. Είναι η πρώτη φορά που τα λόγια δεν είναι απλά υποσχέσεις, καθώς η τεχνολογία για την οποία μιλάμε αυτή τη στιγμή, υπάρχει και δεν είναι θεωρία.

Εκτός από την 60% παραπάνω χωρητικότητα που προσφέρει η καινούρια τεχνολογία της Hitachi Μaxell, λέγεται ότι επιβραδύνει την υποβάθμιση της μπαταρίας με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ίσως να αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό για εσάς που διαβάζεται το άρθρο ; Οι Full HD οθόνες και οι quad/octa επεξεργαστές είναι τα ποιο επιβαρυντικά μέρη ενός smartphone στις μέρες μας όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Έτσι οι κατασκευαστές έχουν δύο επιλογές : να θυσιάσουν το μέγεθος της μπαταρίας για το πάχος και το μέγεθος της συσκευής ή το αντίστροφο. Με την τεχνολογία της Hitachi Maxell, δεν χρειάζεται πλέον να υφίσταται αυτός ο διχασμός των δύο επιλογών. Θα μπορεί ο κάθε κατασκευαστής να φτιάχνει τηλέφωνα με μικρό μέγεθος(πάχος) χωρίς να θυσιάζεται η διάρκεια της μπαταρίας.

Άγνωστο είναι προς το παρόν πότε θα φτάσει στα χέρια των καταναλωτών η εν λόγω τεχνολογία, όμως ελπίζουμε να γίνει σύντομα.

Ενημέρωση σχετικά με την τεχνολογία της Hitachi Maxell:

Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα λόγω της δημιουργίας μιας καινούριας τεχνολογίας με τη δυνατότητα παρακολούθησης των κινήσεων των ιόντων λιθίου μέσα στην μπαταρία σε πραγματικό χρόνο.
Λόγω των ευρημάτων, έγινε εφικτό να προσδιοριστεί ποσοτικά η κατανομή αντιδράσεων των ιόντων λιθίου. Ουσιαστικά αυτό που κατάφερε η Hitatchi Maxell είναι η ανάπτυξη μιας μπαταρίας με δομή ικανή να ελαττώσει την στασιμότητα των ιόντων λιθίου με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την μεγαλύτερη χωρητικότητα στο ίδιο μέγεθος.



 
WebCrawler